Rețetă de ciuperci la grătar cu usturoi. Surprinde-ți prietenii cu un preparat special

14 06. 2020, 14:00

Ciupercile la grătar reprezintă aperitivul ideal atunci când aveți musafiri sau când vreți, pur și simplu, să aveți o garnitură sănătoasă lângă fripturi. Dacă puneți și puțin usturoi lângă ele, veți obține o gustare incredibilă. Ciupercile la grătar pot fi umplute și cu brânză, pentru un gust și mai special.

Ciupercile la grătar, aperitivul ideal

A venit vara și inevitabil s-a dat și startul sezonului în care grătarul sfârâie cu fiecare ocazie. Bineînțeles că vedeta sezonului este carnea la grătar, dar ca să vă surprindeți prietenii, încercați să gătiți și alte alimente, la fel de gustoase și hrănitoare. De exemplu, ciupercile la grătar pot reprezenta soluția ideală atunci când sunteți în pană de idei sau când vă grăbiți.

Ciupercile sunt sărace în calorii, dar au foarte multe proteine, aproximativ 3 grame pe 100 de grame. Astfel, pot înlocui cu succes preparatele din carne, mai ales în cazul persoanelor care nu sunt amatoare de cărnuri. Ciupercile Champignon sunt bogate în fibre și amidon și ajută astfel digestia. În plus, au antioxidanți care au un rol benefic în întărirea sistemului imunitar. Celebrii gălbiori sunt, de asemenea, plini de vitamine. Conțin vitamina D, fier, cupru, potasiu, dar și vitamina B.

Cum se prepară cele mai gustoase ciuperci la grătar

Pentru a obține cele mai bune ciuperci la grătar, aveți nevoie de doar câteva ingrediente. Cu această rețetă, în cel mult 10 minute veți avea un aperitiv de nota 10, care va fi apreciat, cu siguranță, de toți cei dragi.

Ingrediente:

  • câteva ciuperci albe proaspete (aveți grijă să fie cât mai mari)
  • brânză grasă (puteți folosi caș, brânză feta, mozzarela, brânză de burduf sau cașcaval)
  • usturoi
  • sos de soia
  • două linguri de smântână
  • ulei
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Prima dată rupeți piciorușele ciupercile și curățați pălăriile bine. Apoi spălați-le cu apă rece, dar aveți grijă să le ștergeți bine după aceea cu un șervețel. Dacă rămâne apă multă pe ele, ciupercile nu se vor mai prepara la fel de bine pe grătar.

Usturoiul se pisează și se amestecă bine cu două linguri de ulei. Dacă vreți, puteți să adăugați și puțin pătrunjel tocat mărunt. Compoziția trebuie frecată bine, așa cum procedați în cazul maionezei. La final, adăugați și smântâna și amestecați bine.

Puneți ciupercile pe o tavă și începeți să le ungeți cu amestecul de usturoi și ulei, dar și cu sos de soia. Dacă mâncați mai sărat, puteți să presărați puțină sare și pe ciuperci, înainte să le umpleți. Aveți grijă să țineți cont și de cât de sărată este brânza pe care o veți folosi.

Apoi umpleți ciupercuțele cu brânză sau cașcaval. Acest ingredient este opțional. Puteți să mâncați ciupercile la grătar doar cu amestecul de usturoi, fără să folosiți brânza. Totul ține de preferințele dumneavoastră culinare sau de imaginație. După ce le-ați umplut, puneți-le pe grătar. Nu este nevoie să le lăsați prea mult timp. Ciupercile vor fi gata în doar câteva minute.